joi, iulie 30, 2009

calfele...imbracate precum mestesugarii din Evul Mediu, calfele muncesc si anul acesta in Sibiu.


...pentru cei care nu stiu, Calfele Calatoare respecta o traditie europeana veche de sute de ani, mesterind in diverse locuri ale Europei. Vin din Germania, Franta sau Elvetia si membrii acestei Fratii trebuie sa nu aiba copii, obligatii sau datorii, sa aiba pana in 27 de ani, sa respecte angajamentele pe care si le asuma si sa se imbarca in aceasta calatorie pentru trei ani si o zi. Fie ca sunt tamplari, olari, pietrari, fierari sau orice altceva, sunt bucurosi sa arate mestesugul trecatorilor curiosi.


...mai jos imagini cu cativa dintre cei care lucreza in aceasta perioada in Sibiu, pe strada Cetatii, intre Turnurile Olarilor si Dulgherilor.3 comments :

 1. liviu amza(nadie) spunea...

  mai ma bucur ca ai putut sa faci poze fara sa te ia la goana.nu stiu de ce se supara multi cind le faci poze.sint lucruri minunate pe care nu le deteriorezi.a daca te sui pe ele si le rupi sau spargi este altceva.dar asa..........atita timp cit le ai expuse la vedere inseamna ca esti mindru de ele.sau poate nu esti?daca vrea sa le fotografieze omu' inseamna ca ti-a iesit opera de arta.gresesc cu ceva?sti ca imi este aproape frica si sa intreb daca ma lasa sa fac poze?lucreaza frumos sint lucruri deosebite.

 2. Anonim spunea...

  salut ! ai auzit de www.kosmobil.ro ?

 3. ALy spunea...

  Cred ca ei sunt in sibiu de mai mult de 3 ani ... asta ar fi al 3`lea an de cand i-am vazut prima data. :)
  Frumoase poze si interesanta povestea lor.