sâmbătă, noiembrie 01, 2008

recital


... din nou fotografii de la un eveniment; din nou, zic eu, ceva special... 
... de acord ca este din nou Filarmonica Pitesti, doar ca de data aceasta este vorba de un invitat special (Maestrul Valentin Gheorghiu) si de un nou obiectiv folosit (135mm, f2.8) - 2 argumente care dau o dimensiune speciala imaginilor.

Pentru  cine nu stie, Valentin Gheorghiu este probabil cel mai mare pianist in viata al Romaniei.

S-a nascut la 21 martie 1928 la Galati si a început să cânte la pian la vârsta de 5 ani. A studiat la Academia de Muzică din Bucureşti, având ca profesori pe Mihail Jora, Constanţa Erbiceanu, Mihail Andricu. 

George Enescu, într-o scrisoare adresată Ministrului Culturii din acea vreme, îl recomandă drept un "talent rar ce trebuie supravegheat îndeaproape".


La vârsta de 15 ani debutează la Ateneul Român în compania Orchestrei Filarmonice din Bucureşti, sub bagheta lui George Georgescu şi devine solist al Filarmonicii în 1950.

În afara activităţii din ţară, Valentin Gheorghiu a întreprins turnee de răsunet în ţările europene, Anglia, Franţa, Spania, Germania, Uniunea Sovietică, Austria etc. precum şi în USA, Israel, Japonia.


Cariera sa solistica s-a conturat cu stralucire, fiind invitat sa concerteze pe mari scene din lume, alaturi de ansambluri de renume printre care Societatea de Concerte a Conservatorului din Paris, Staatskapelle-Dresda, Suisse Romande-Geneva, ORTF, Gewandhaus-Leipzig, Orchestra Radio Bavaria-Munchen, filarmonicile din Montreal, Baltimore, St. Petersburg, Moscova, Stockholm, FOK-Praga, colaborand, de- lungul anilor, cu dirijori de marca precum Rafael Kubelik, Kurt Masur, Antal Dorati, Eric Leisdorf, Simon Rattle, John Pritchard, Stanislas Skowachewsky, Georges Pretre, Anatol Fistoulari, Kiril Kondrashin, Ferdinand Leitner, Lawrence Foster, Seiji Ozawa, Constantin Silvestri, Sergiu Comissiona s.a.


... ma uitam la poze dupa ce am citit biografia si ma intrebam ce o fi simtit acest om si artist extraordinar, venit de pe cele mai mari scene ale lumii si ajuns la Casa Sindicatelor din Pitesti, care nu arata mai bine decat un garaj sau subsol (sa nu mai vorbim de acustica, mizerie, climatizare, falsuri, etc.)
... repet, ma bucur ca exista Filarmonica in Pitesti - dar este departe de ce ar trebui sa fie (si unde sper sa ajunga intr-o zi insorita).

... ca bonus gasiti mai jos un Time Lapse din timpul spectacolului (cu scuzele de rigoare pentru cei care au miscat subtil trepiedul si telefonul meu care este orice, da nu reportofon :P).
... pentru cunoscatori, gasiti clipul in HD daca dati click aici.4 comments :

 1. Anonim spunea...

  Nu ma pricep la astfel de muzica, dar fotografiile sunt frumoase. Bravo!
  Marian

 2. bia spunea...

  Bai, ce pot sa spun? Imi place la nebunie munca ta. Desi in prezent sunt o "habarnista" in arta fotografica si nici macar camera nu am... sunt hotarata sa invat. As avea insa nevoie de o mana care sa ma indrume. Ca sa-ti formezi o prima impresie despre mine poti verifica acest blog provizoriu, desi e o tema de laborator si nu are nici fotografii relevante
  Bianca Matei, Jurnalism III

 3. bia spunea...

  Geez, am uitat sa trec blogul... ;)) Tipic. Deci: www.wmaker.net/tineri

 4. dumis spunea...

  Salut!

  Nu e spam, e doar o invitatie la A 4-a Editie A Intalnirii Bloggerilor Pitesteni / Argeseni ce va avea loc la inceputul lunii decembrie (data ti-o vom comunica ulterior) . Va fi o editie extraordinara, la care va asista si o echipa de reporteri de la Arges TV. Te asteptam acolo, cu multe suprize si discutii relaxante despre blogging, internet si multe altele.

  Confirma venirea ta trimitandu-mi id-ul tau de messenger la dumis [at] dumisblog [dot] com sau scriind un articol pe blogul tau.

  Mai multe detalii aici : http://dumisblog.com/in-curand-a-4-a-editie-a-intalnirii-bloggerilor-pitesteniargeseni/

  Te asteptam!