miercuri, noiembrie 19, 2008

intersectie

... dupa o munca de cateva zile incheiate (si ma refer doar la selectie, prelucrare si montaj) am reusit sa pun cap la cap un proiect la care am lucrat periodic de aproape un an.
... este vorba de un fotoreportaj documentar - povestea intersectiei din Bascov, la Nord de Pitesti - cum arata anul trecut, ce a suferit in ultimul an si cum arata acum, la nici o luna de la inaugurarea pasajului subteran.

... pentru cine nu stie, intersectia din Bascov (ca si actualul pasaj) se afla la jonctiunea DN 7 cu DN 7C si asigura legătura intre Pitesti, Râmnicu Vâlcea, Curtea de Arges si centura municipiului Pitesti, parte a autostrazii Bucuresti-Pitesti.
... cine a trecut pe aici si mai ales TIR-istii (si cei care fac transport in general) au varsat valuri de nervi si injuraturi in ultima vreme la cozile interminabile care se formau. claxoanele, franele, motoarele sunt de mult un ambient sonor obisnuit in zona, dar parca nu ca anul acesta.

... dupa probleme si (evident) dispute politice, dupa o amanare de o saptamana a inaugurarii pasajului terminat (in asteptarea lui Orban) taierea panglicii a avut loc pe data de 22 octombrie in prezenta a multor politicieni si oameni de presa si nu numai.

Comunicat de presa Ministerul Transporturilor
22 octombrie 2008

Ministerul Transporturilor vă informează că pe data de 22 octombrie 2008, ora 11.00, a fost deschis traficului rutier Pasajul subteran Bascov, în prezenţa Ministrului Transporturilor, domnul Ludovic Orban.
Lucrările la Pasajul Bascov, cu o lungime de 622 m, din care 258 m zonă acoperită, au început în luna februarie 2008. Valoarea proiectului este de 7 milioane de Euro, finanţarea fiind asigurată de Guvernul României şi Banca Europeană de Reconstrucţie şi Dezvoltare.
Pasajul Bascov face parte din Proiectul Variantei de Ocolire a Municipiului Piteşti, antreprenorul lucrării fiind JV Astaldi&Italstrade. Contractele de execuţie, proiectare şi supervizare a lucrărilor au fost acordate prin procedura de licitaţie publică internaţională cu precalificare.
Pasajul Bascov este situat pe Coridorul de Transport Pan European IV şi face legătura între Varianta de Ocolire a Municipiului Piteşti şi DN 7 pe direcţia Râmnicu Vâlcea – Sibiu.

... nu mai insist cu povestea cu capacele de canal care au sarit si au distrus 4 masini chiar in ziua inaugurarii (gasiti pe orice site de stiri povestea), va informez doar ca lucrarile nu sunt gata in totalitate nici acum, inca nu este totul asfaltat la rondul de la suprafata, locuitorii in Bascov inca nu au trotoare si marcaje pietonale.
... lasand aceste date stiristice la o parte, lucrurile merg mult mai bine in zona acum, se circula fluid, e mai liniste si poate si mai pace.

... va prezint asadar firul epic al constructiei, santierul si desfasurarea lui; gasiti mai jos un slideshow si ,la click pe imagine, galeria foto pe platforma picasa de la google.
... si, ceea ce va doresc si voua, un film in HD, pe care il puteti vedea mai jos pe rezolutie mica si, daca faceti click aici, il puteti vedea pe rezolutie maxima pe vimeo.2 comments :

  1. Theo Stavarchi spunea...

    Idee si inovatie! foarte tare... Felicitari! eu nici nu stiu ce mai e prin pitesti..noroc cu tine! oricum a iesit fain!

  2. Bianca Matei spunea...

    Mi-a placut cum ai redat povestea, in asa fel incat parca imaginile ar urmari permanent ceva... ceea ce se si intampla. Si, hehe, m-am descoperit si pe mine, mica, intr-un coltisor. Poate la urmatorul (pasaj) voi avea si eu un aparat de fotografiat intre degete...
    Mult zbucium eficient in continuare!