joi, mai 15, 2008

Hotia la romani

... miercuri, 07.05.2008, la Clubul Taranului Roman (in spate la MTR) a avut loc lansarea cartii "Hotia la romani" scrisa de Marius Ghilezan.
... cartea are un caracter inedit si trateaza un subiect extrem de familiar romanilor, un element al chint-esentei neamului - furtul.

Românii fură de când se ştiu. Mama îşi alintă micuţul încă de la naştere cu apelativul: „ce ‘oţ e copilul meu”. Nimeni nu desfide găinăria. Fiecare se „descurcă” la locul de muncă. Şi nimeni nu vociferează. Cartea Hoţia la români încearcă să explice, nu să convingă: de ce baciul vrâncean s-a înţeles cu baciul ungurean să-l omoare pe cel moldovean? De ce se închină tinerii la monumentul lui Pintea Viteazul? De unde vine expresia „a-ţi fura căciula”? Ce e un tun, în limbaj antreprenorial? De ce haiducul e un personaj pozitiv? Ce făceau marii boieri ca să ajungă pe tron? Cum să furi un milion şi să dai lecţii de cinste pe televizor?
Marius Ghilezan

... la eveniment s-a prezentat cartea, s-a lansat o editie speciala de vin Val Duna denumit "Hoteasca Neagra", s-a povestit, a fost o sceneta legata de hotie sustinuta de elevii de la Liceul de Arta si a fost o atmosfera placuta in general.

... eu am fost implicat intr-o oarecare masura in relizarea materialelor grafice pentru lansare si am facut fotografii la eveniment. va prezint si voua cateva imagini: